21 Aralık 2015 Pazartesi

Online Soccer Manager (OSM)'de Futbol'cu Değerleri Nasıl Belirleniyor?

Online Soccer Manager (OSM)'de Futbol'cu Değerleri Nasıl Hesaplanıyor?



 Merhaba değerli OSM Taktikleri Blogu takipçileri. Bu yazımda sizlere OSM'de futbolcuların değerlerinin nasıl hesaplandığını anlatacağım. Şimdi arkadaşlar OSM oyuncu değerlerini her sezon güncelliyor. Bu güncellemeleri elbette kafasına göre yapmıyor. Bunu bir çok kişiye göre Dünya'da en iyi yapan şirket TransferMarkt'tır. Online Soccer Manager ekibi oyuncu değerlerini buradan alıyor. Peki TransferMarkt oyuncu değerlerini nelere göre belirliyor ona göz atalım. Şimdi yazacaklarım TransferMarkt'ın sitesinden yayınlanmıştır.

TransferMarkt Futbolcu Değerlerini Nasıl Belirliyor?

TransferMarkt'ın değerleri belirlemek için PDA'nın Kurallarına & Koşullarına uyar. İşte o kurallar!


- Performans analizi:

· Performans analizi, bir oyuncunun geride kalan haftalarda ve aylarda göstermiş olduğu performansa göre belirlenir. Piyasa değerleri, normal şartlarda her devre arası güncellenir. Bu süre içinde oyuncunun performansı önemli rol oynamaktadır.


- Transfer değeri:

· Transfer değeri, oyuncunun ne kadar bir maliyete satılabileceği ile belirlenir ve piyasa değeri ile çoğu zaman mutabakat olmaz. Transfer değerlerinde önemli faktörler rol oynamaktadır:

· Futbolcunun kendi takımında bulunan sözleşmesi = bir futbolcunun kendi takımında bulunan sözleşmesi uzun ise, transfer değeri daha yüksek olur, fakat sözleşmesi kısa ise, transfer değeri daha düşük olur. Çünkü, bir oyuncunun sözleşmesi ne kadar uzunsa, transfer değeri de otomatikmen yüksek olur.

· Bir futbol takımı, bir oyuncuyu yetenekli bulup, onu satın almak için gereğinden fazla para verir. Böylece, oyuncunun piyasa değerinden daha yüksek bir ücrete tranfer olur.

· Bir oyuncu ile bir çok takım ilgileniyorsa, oyuncunun transfer değeri doğal olarak artar = arz ve talep. Daha fazla parayı veren, oyuncuyu alır.


- Performans analizinde önemli rol oynayan noktalar:

· İstikrar = futbolcu, aynı seviyede mi oynuyor, yoksa performans? inişli çıkışlı mı? (bir iyi, bir kötü)
· Karakter = futbolcu, nasıl bir kişiliğe sahip? Sorun çıkarıyor mu? Teknik heyet ile ve/veya takım arkadaşları ile problem yaratıyor mu? v.s.


- Tecrübe:

· Ulusal = futbolcunun kendi ülkesinde bugüne dek göstermiş olduğu performans
· Ulusalarası = futbolcunun yurtdışındaki performansı. Bunlara, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi veya İnter Toto da dahildir. Milli Takım da uluslararası olarak geçiyor: Dünya Kupası, Avrupa Şampiyonası, bu tip turnuvalara eleme maçları v.s.
· Uluslararası liglerde oynayan ve başarılı bir perfomans sergilemiş olan oyuncuların da tecrübe değeri artıyor.


- Prestij:

· Genelde, büyük kulüplerde vasat bir performans sergileyen futbolcularn değeri, kümede kalmaya çalışan bir takımda iyi performans sergileyen oyunculardan daha yüksek olur. Bu noktada, prestij noktası ortaya çıkıyor. Büyük takımlardaki baskı daha büyüktür ve o takımların kadrosunda yer almak daha zordur.

Umarım faydalı olmuşumdur.

Kaynak: http://www.transfermarkt.com.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

OSM Taktikleri

OFM Taktikleri

Güncel OSM Taktiği

Güncel OFM Taktiği

OSM Yenilmezlik Taktiği
OFM Yenilmezlik Taktiği