21 Aralık 2015 Pazartesi

Online Soccer Manager (OSM) Detaylı İnceleme | Nedir? Nasıl Oynanır? - OFM

Online Soccer Manager (OSM) Detaylı İnceleme | Nedir? Nasıl Oynanır? - OFM
OSM




ÖNEMLİ NOT:
YAZIYI OKUMADAN SÖYLEMELİYİM Kİ BU İNCELEMEYİ BEN YAPTIM ANCAK DİĞER BİR SİTEM OLAN OYUNLAR UZMANI'NDAN BURAYA AKTARDIM. BU İNCELEMEYİ ÇOK ÖNCEDEN YAPMIŞTIM. BU İNCELEMEYİ YAPTIKTAN SONRA ZATEN OSM'DE UZMANLAŞIP BU SİTEYİ AÇTIM. AÇIKLAMALARIMDA ACEMİLİK VARSA ÇOK ÖNCEDEN İNCELEDİĞİMDEN DOLAYIDIR. İLK YAYINLADIĞIM DİĞER SİTEMDEKİ KONUYA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ. İNCELEME ALINTI DEĞİLDİR..

   Merhaba değerli Oyunlar Uzmanı takipçileri. Oyunlar Uzmanı ekibi olarak bir futbol menajerlik oyunu olan OSM (Online Soccer Manager)'i baştan sona inceledik. Deneyimlerimizi burada sizinle paylaştık. Çok detaylı bir incelemedir :) Alıntı Değildir.. 


   Öncelikle oyunu nereden oynayabileceğinizi söyleyelim. OSM tarayıcınızdan buraya tıklayarak direkt internet sitesinden oynayabileceğiniz bir oyundur. Ayrıca mobil olarak Android ve IOS cihazınıza ücretsiz olarak indirip oynayabilirsiniz. 

   Oyuna başladığınızda sizden takım seçmenizi istiyor. Aklınıza gelebilecek her futbol liginin tüm takımları vardır. İspanya liginden Real Madrid'den Barcelona'ya Real Betis'e Sevilla'ya; Türkiye liginden Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye Bursaspor'dan Osmanlıspor'a kadar tüm liglerden takım seçebilirsiniz. Tüm takımlar seçtiğiniz zamanki gerçek oyuncularına göre güncellenir. Anlayacağınız oyun her zaman günceldir. Farklı farklı serverlerden takım seçebilirsiniz. Şimdi diyeceksiniz ki: "O zaman mesela ben Almanya'dan Bayern'i aldım. Başka biride Augsburg'u aldı. Bunda bi adalet yok mu?" Tabiki var kardeşim. Her takımın kadro düzeyine göre bir hedefi var. Örneğin Bayern'i Real Madrid'i  veya başka liglerin en güçlü takımlarını aldığınızda hedefiniz mutlaka şampiyonluktur! Hedefine ulaşmana göre menajerlik puanı alırsın. Bu puanlarla sıralamada yükselirsin. Örneğin: İngiltere'de Fulham'ı şampiyon yapan İngiltere'de Manchester City'yi şampiyon yapan daha büyük bir başarı elde eder.

   Takımınıza transferler yapabilirsiniz. Transfer'i transfer listesinden veya direkt olarak takımlara teklif ile de yapabilirsiniz. Aynı şekilde futbolcu satabilirsiniz.




   Takımınıza aldığınız oyuncuların genç olması çok daha iyidir. Oyuncuları antrenman yaptırabilirsiniz. Genç yaştaki oyuncuların gelişme olasılığı çok daha yüksektir. Kendi tespitimdir ki: 15-20 yaş çok çok iyi gelişim, 21-24 çok yaş iyi gelişim, 25-27 iyi gelişim, 28-29 yani, 30-∞ denemeyin çok nadir gelişir.



   Kendi oyun planınızı, ilk 11'nizi, dizilişinizi belirleyebilirsiniz.






   Taktikler çok önemlidir. Takımınızın oyundaki sertliğini. Atak şeklini mevkilerin konumunu, pasların hızını, pres oranını, ne kadar ofansif ne kadar defansif oynayacağınızı seçebilirsiniz.




   Takımınızın kaptanını, serbest vuruş kullanan oyuncuyu falan seçebilirsiniz.



   Takımınıza finanssal kaynak sağlayacak sponsorlar seçebilirsiniz. Bu sponsorlardan extra gelirler elde edersiniz.



   Size yardımcı olacak bir teknik ekip kiralayabilirsiniz. 


   Takımınızın son durumu hakkında patronlarına yani yönetim kuruluna bir şeyler danışabilirsin. Onların fikirleri önemlidir. Doğru yolda mısın? Yanlış yolda mısın? bunları yönetim kurulundan öğrenebilirsiniz.


   Ekstra ayrıcalıklar elde etmek için oyunda "Bilet Günü" ve "Premium Günü" şeklinde iki paket var. Diğer online oyunların aksine bu oyunda çok uçuk fiyatlar yok. Gayet ucuz ve kolay ödeme yolları var. Hiç para vermezseniz "Standart Kullanıcı" olarak devam edersiniz. Oyun sizi sararsa mutlaka bilet veya premium bilet alırsınız. Benden size söylemesi. Ama yani hiç almasanızda çok fark olmaz. Ama tabi ki ama eğer para öderseniz diğer kullanıcılardan avantajlı olursunuz.

   Şimdide Bilet ve Premium Bilet'in avantajlarına geçelim.


   Şimdi söyleyeceklerim hem bilet gününde hemde premium bilet gününde olan ayrıcalıklar. Stadyumunuzu geliştirebilirsiniz. Aynı anda alt hesaplar açarak farklı takımları yönetebilirsiniz. Genellikle kullanıcıların zor maçlardan önce kullandığı özel antrenman ve gizli antrenmanı normal kullanıcılardan 2 kez fazla yani toplamda 4 kez kullanabilirsiniz. Daha fazla teknik ekip kiralayabilirsiniz. Maçları Skorbord'da takip ederek canlı maç heyecanı gibi yaşayabilirsiniz. Yetenek Avcısı'na talimat vererek yurt dışından seçtiğiniz ligden kriterlernize uygun futbolcular getirebilirsiniz. Oyuncularınız puanlarının gelişebileceği dostluk maçlarını normal kullanıcılardan daha fazla yapabilirsiniz.Reklamlara, açılır pencerelere veya promosyon e-postalar olmaz (hiç önemli değil :D) 



   Şimdide sadece "Premium Bilet" e sahip kullanıcıların avantajlarına geçelim. Biraz Önce Saydığımız avantajların hepsinden yararlanabilir. Aynı anda bilet gününde 2 takım yönetebilirken premiumda 4 takım birden yönetebilirsiniz. Özel ve Gizli antrenmanlarda bilet gününden farklı olan tek şey 6 tane gizli antreman yapabilmesi. Kendi liginizi seçip istediğiniz takımla başlayabilirsiniz. İsterseniz korumalı lig açıp sadece arkadaşlarınızla beraber aynı ligde mücadele edebilirsiniz. Oyunlardaki klan, birlik gibi burada da kendi ekipinizi kurabilirsiniz. 

   Şimdi söylemeden geçmeyelim oyunda taktiklerinizi verirsiniz. Oyuncularınız nasıl oynadığını canlı olarak izleyemezsiniz. Ayrıca Pes ve Fifa gibi sizde oynayamazsınız. Zaten mantıklı olanda bu. Eğer biz oynasaydık taktik zekasından çok bireysel oyun yetenekleri ön plana çıkardı. Anlayacağınız siz taktiğinizi yaparsınız. Maç sonuçları karşınıza gelir.




   Şimdi bir de bu müsabaka olayı var. Örneğin Fransa'dan bir takım aldınız. Bu takımınız hem ligde mücadele eder hemde kupada mücadele eder. Gerçekteki gibi her ülkenin bir kupası var OSM'de de. Aşağıdaki kupalardan top şeklinde olan kupa o ülkenin kupasıdır. 

   Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi gibi liglerde ayrı olarak mevcut. Bir de "Fantazi Ligi" diye bir şey var. Her menajere 150 Milyon Euro veriliyor. Herkes kendi takımını kuruyor (İsmini, Oyuncusunu vb.)





   Yazı umarım sıkmamıştır :) ama bir şeye daha değinelim. Oyunda gazete de mevcut. Gazetede bulunduğunuz ligle ilgili bir çok haber olur. Ayrıca lig moderatörüyseniz (Premium bilette kendi liginizi kurarsanız veya bulunduğunuz ligde bilet gününe sahip tek kişi siz olursanız. lig moderatörü olabilirsiniz.) gazetede makale yayınlayabilirsiniz. Aşağıda gazeteden kesitler verdim. 1.95 TL öylesine bir şeydir. Yoksa herkes bakabilir :D






Oyun İnceleme Özeti Kısaca - Derleyip Toplama Bölümü :)

   Şimdi değerli Oyunlar Uzmanı takipçileri derleyip toparlarsam. Oyun günlük 10-15 dakika zaman ayırarak rahatça oynayabileceğiniz çok eğleneceğiniz bir futbol taktik oyunudur. Bu oyunu incelerken dikkatimi çeken çok önemli bir şey oldu. Oyunda kendini kasmadan yormadan eğlenebiliyorsunuz. Bu oyunu incelerken beni kendine bağladı bundan sonra oynamayı düşünüyorum. Hatta bilet bile aldım. Oyunu mobilden de oynayabilirsiniz. Eğer bir futbol menajerlik oyunu arıyorsanız Online Soccer Manager tam size göre. Daha iyi bir menajerlik oyunu bulamazsınız. Menajerlik oyunlarıyla aranız yoksa bile bu oyun size menajerliği sevdirecektir. Size de öneriyorum. Bu yüzden oyuna verdirğimiz değerlendirme puanı "5 - Mükemmel!" Tekrar görüşmek üzre arkadaşlar. Bizi takipte kalın sağlıcakla :)



1 yorum:

OSM Taktikleri

OFM Taktikleri

Güncel OSM Taktiği

Güncel OFM Taktiği

OSM Yenilmezlik Taktiği
OFM Yenilmezlik Taktiği